Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Άρθρο

Μέρες Ομπάμα

Γράφει ο Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Το ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα. Δρόμοι κλειστοί σε μια πρωτεύουσα που έτσι κι αλλιώς. Ακόμα και σε… φυσιολογικές στιγμές δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της..
Και να πεις ότι κερδίσαμε κάτι ως λαός… Απολύτως τίποτα δεν κερδίσαμε, σας το λέω μετά βεβαιότητος. Μόνο λόγια και υποσχέσεις που λέγονται απλά για να ειπωθούν.
Διότι τι μπορεί να κάνει επί της ουσίας ένας απερχόμενος πρόεδρος, έστω και αν είναι των ΗΠΑ; Ακόμα κι ένα παιδί γνωρίζει πως δεν έχει μεγάλες δυνατότητες.
Πολύ περισσότερο τώρα που θα διαδεχθεί τον Δημοκρατικό, Ομπάμα, ο ιδιόμορφος Τράμπ των Ρεμπουπλικανών. Ας είναι, Το σώου χρειάζεται
Το επιθυμούν όλοι οι κυβερνώντες, ακόμα και εκείνοι που ως αντιπολίτευση έβγαζαν φλύκταινες από τον εδραιωμένο αντιαμερικανισμό τους.
Όλα έγιναν κατά πως ήθελαν, ακόμα και την Ακρόπολη εκμεταλλεύτηκαν για να στείλουν παγκόσμιο μήνυμα δημοκρατίας! Ποιοι; Εκείνοι που, αφεντικά καθώς είναι αυτού του κόσμου, τον έχουν αιματοκυλήσει, διατηρώντας τα πρωτεία.
Η ζωή μετά την επίσκεψη Ομπάμα επέστρεψε σ’ αυτό που γνωρίζαμε τα τελευταία επτά χρόνια… Ένας φτωχοποιημένος από τα συνεχή Μνημόνια, λαός που καλείται να συνεχίσει να φοροκαταθέτει, χωρίς ανάσα…
Αλλά έτσι είναι. Τα παραμυθάκια με τη λαμπρή συσκευασία δεν κρατάνε πολύ. Έχουν ημερομηνία λήξεως…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου