Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015Ήρθαν όλα αριστερά…
 Γράφει η Σοφία Διγενή-Κολιοτάση
E-mail:sofiadigenis@gmail.com
Βάλαμε το φακελάκι στην κάλπη, το σκέπασαν, γυρίσαμε σπίτι και περιμέναμε… Ήταν η 15η εκλογική αναμέτρηση, από το 1974, αυτή της 25ης Ιανουαρίου 2015. Το αποτέλεσμα έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση.
Από την ΕΔΑ του 1951 μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα πολλά γεγονότα μεσολάβησαν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αριστερές δυνάμεις, όπως η ιστορία καταγράφει, πλήρωσαν με αίμα τα πιστεύω τους. Το παράδοξο ήταν και είναι που δεν ενώθηκαν ποτέ πραγματικά. Ούτε και τώρα.
Κατά το Κοινωνιολογικό και Πολιτικό Λεξικό της εφημερίδας «Ανεξάρτητος» (1935), στην Ελλάδα «αριστερός λέγεται ο έχων επαναστατικάς, σοσιαλιστικάς ή κομμουνιστικάς αντιλήψεις» και «Αριστερά (πτέρυξ) η αντιπολίτευσις η αντιτιθεμένη προς το κυβερνητικόν κόμμα». «Ο όρος Αριστερά στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που προωθούν την ισότητα, την πολυπολιτισμικότητα και τον διεθνισμό, ενώ διάκειται ουδέτερα απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο». Εκείνος λοιπόν που υπερασπίζεται τις θέσεις και τις αντιλήψεις αυτές δεν μπορεί παρά να είναι ο άνθρωπος που νιώθει κάθε τι που βασανίζει τον διπλανό του και συμπάσχει, αγωνίζεται για να βρει λύσεις. Είναι ο κάθε άνθρωπος που έχει τις κεραίες του ανοιχτές  για να λαμβάνει τα μηνύματα του κόσμου γύρω του. Δεν δέχεται καμία ιδιοκτησία και δεν θεωρεί κανέναν κατώτερο. Κάθε ευαίσθητος άνθρωπος  που αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα της μόρφωσης και του πολιτισμού ως μοναδικά εφόδια για να κάνει ο άνθρωπος καλύτερη τη ζωή του.

Αν λοιπόν όλα ήρθαν αριστερά και  οι εκλεγμένοι της νέας κυβέρνησης είναι αυτής της ποιότητας άνθρωποι, η ελπίδα για τις επόμενες γενιές, για το ότι θα συνεχίσουν να έχουν σεβασμό, αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, είναι εδώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου