Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ


ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΜΕ
Να γίνουν πράξεις οι εξαγγελίες για έργα υποδομών
Γράφει η Σοφία Διγενή-Κολιοτάση

Με το που έφευγε ο Οκτώβρης μας πήραν και μας σήκωσαν τα φουσκωμένα ρέματα στην Δυτική Αθήνα. Ήταν τέτοια η βροχή που έπεσε από τους ουρανούς που οι δρόμοι γίνανε στην κυριολεξία ποτάμια και τα αυτοκίνητά μας βάρκες που κουτούλαγαν το ένα το άλλο και έπεφταν – σταματούσαν, όπου εμπόδιο, κολώνα, μάνδρα, άλλα αυτοκίνητα.
«Πού είναι το κράτος», λέγανε όσοι είδαν το νερό να τους παίρνει τα πάντα. Και το κράτος ήταν ανίκανο να σταματήσει τη βροχή και να ξανανοίξει τα μπαζωμένα – κτισμένα ρέματα «για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας», όπως λέγαν οι παλιοί. Το κράτος δεν μπορούσε να σταματήσει το νερό, να του ανοίξει δρόμο, να γκρεμίσει πολυκατοικίες, να κλείσει υπόγεια με παράθυρα πάνω στα πεζοδρόμια. Το κράτος δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να προνοήσει αυτόν τον κατακλυσμό… Και τα φρεάτια ομβρίων; Κι’ αυτά βουλωμένα. Ποιός νοιάζεται για τον καθαρισμό των φρεατίων;
Η Δυτική Αθήνα πάντοτε το θύμα. Ωστόσο είναι γνωστόν ότι μεγάλα και μικρά αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες στην Αττική, βρίσκονται ακόμα στη φάση των εξαγγελιών ή των …μελετών. 70 από τα 700 ρέματα που προϋπήρχαν στην Αττική δεν μπορούν πια ούτε να …εντοπιστούν ενώ πολλά από τα υπάρχοντα έχουν τσιμεντοποιηθεί.

Αφού λοιπόν φτιάξαμε πόλεις τέρατα. Αφού μαζί με το κράτος είμαστε κι εμείς συνυπεύθυνοι. Ας δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά κι όλοι μαζί για να πάψει η εκάστοτε εξουσία να  θεωρεί φτηνή τη ζωή και την περιουσία μας και ακριβά τα έργα υποδομών που ο καθένας από το υστέρημά του χρυσοπληρώνει στο ανύπαρκτο κράτος. Ας απαιτήσουμε να γίνουν οι εξαγγελίες πράξη τώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου