Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΥΤΙΚΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΟι «Σελίδες ΔΥΤΙΚΑ της ΑΘΗΝΑΣ» είναι μια προσπάθεια ομάδας κατοίκων της Δυτικής Αθήνας που ζουν και δημιουργούν στις περιοχές Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Δημιουργήθηκαν προκειμένου να γίνουν το μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας  σε ότι αφορά τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό
Να αναδείξουν την πολύπλευρη κοινωνική  δομή και να παρουσιάσουν τις πολιτισμικές αξίες που υπάρχουν στην Δυτική Αθήνα.Διανέμονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε 10.000 φύλλα στους 5 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Δυτικής Αθήνας.

Η «Ομάδα Κατοίκων της Δυτικής Αθήνας για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό» με τον διακριτικό τίτλο «ΘΑΛΛΩ» αποτελούμενη από λίγους φίλους γεννήθηκε από την ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε μεταξύ μας και να βάλουμε φραγή στην ανεργία παίρνοντας την υπόθεση εργασία στα χέρια μας

Η «Ομάδα» μας  αποτελείται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι: «Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος, αν δεν βελτιωθούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ' αυτόν» κατά τον Πλάτωνα. Και ότι αν θέλουμε να κερδίσουμε ζωή σε αυτόν τον άνισο αγώνα επιβίωσης πρέπει να βάλουμε μπροστά τον πολιτισμό διότι: «Μέγιστος εχθρός των εξουσιών ο πολιτισμός» κατά τον Αριστοτέλη. Έτσι λοιπόν οργανωθήκαμε και συσπειρωθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο, βάζοντας ο καθένας από τις ίδιες δυνάμεις του, για να ανοίξουμε έναν δρόμο αλληλοϋποστήριξης. Με σεβασμό ο ένας στις ιδέες του άλλου και με γνώμονα την αλληλεγγύη δουλέψαμε για την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της εφημερίδας μας.
 
Η παρουσία των χορηγιών αυτής της προσπάθειας σε κάθε της φύλλο αποτελεί την οικονομική ενίσχυση για την έκδοση της. Ο σκοπός μας εντείνεται στο να ενισχύσουμε οικονομικά ο ένας τον άλλο και σε κάθε φύλλο να συγκεντρώνουμε τόσες συμμετοχές καταχωρήσεων που θα μας δώσουν την ευχέρεια, στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο εφ εξής, να δώσουμε ένα αξιόλογο ποσό για τις ανάγκες οικογενειών της Δυτικής Αθήνας που υποφέρουν αλλά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας:
1ον Έρευνες για την ποιότητα ζωής και τις ιδιαίτερες ανάγκες διαβίωσης στις περιοχές μας.

2ον Εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση και την κινητοποίηση ομάδων εθελοντών για παροχή βοήθειας όπου κρίνεται αναγκαίο.
3ον Προβάλλοντας και γνωστοποιώντας κάθε κοινωνική δράση από κάθε άλλον φορέα που δραστηριοποιείται στην Δυτική Αθήνα και δημιουργώντας σχέσεις αλληλοϋποστήριξης.
4ον Μεριμνώντας για την διάσωση και διάδοση πολιτιστικών αγαθών όπως: ποιητικών συλλογών και άλλων λογοτεχνημάτων, πινάκων ζωγραφικής και γλυπτών, κάθε λογής έργων τέχνης, σπάνιο υλικό από την παράδοση όπως παλιά χειροτεχνήματα, παλιές φορεσιές, παλιά και σπάνια αντικείμενα που ανήκουν στην πολιτιστική μας κληρονομιά και συμβολίζουν τις ιστορικές διαδρομές των πόλεων της Δυτικής Αθήνας.
5ον Παρέχοντας συμβουλές από εθελοντές ειδικούς σε θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση.
6ον Παρέχοντας ενισχυτική εκπαίδευση από εθελοντές ειδικούς σε άτομα κάθε ηλικίας.
7ον Προάγοντας την φιλοζωική διάθεση θα φροντίσουμε ώστε κατοικίδια που ζητούν στέγη να βρουν φιλοξενία σε οικογένειες  προτού καταλήξουν αδέσποτα.
Θέλουμε να προσφέρουμε, γιατί η προσφορά είναι πολιτισμός και Ψυχή του Πολιτισμού είναι ο Πολιτισμός της Ψυχής. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας θα προβάλουμε κάθε κοινωνική πολιτική προσφοράς, κάθε μορφή αλληλεγγύης, κάθε φορέα που αξιοποιεί τον εθελοντισμό και θα συνεργαστούμε με όσους προσφέρουν πραγματικό έργο και μας ζητήσουν την συνδρομή μας.
Οι «Σελίδες ΔΥΤΙΚΑ της ΑΘΗΝΑΣ» θα είναι κοντά στον παλμό της κοινωνίας και θα γίνει ένας μικρός πυρήνας έκφρασης αλληλέγγυων προσπαθειών χάρη στους φίλους που θα τις στηρίξουν και θα τις βελτιώσουν.

Η εφημερίδα μας αναζητά συνεργάτες - μέλη σε όλη την Δυτική Αθήνα και την δυτική Αττική.
Οι συνεργάτες μας θα μπορούν να δημοσιεύουν άρθρα ή να γίνονται ανταποκριτές  με θέματα σχετικά με τις στήλες της και να επιδιώκουν την παραγωγή διαφημίσεων από τις οποίες θα μπορούν να έχουν ποσοστά ώστε να εξασφαλίζουν ένα πάγιο έσοδο. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να συμπληρώνετε την παρακάτω Αίτηση Συμμετοχής στην Ομάδα "ΘΑΛΛΩ" την οποία θα εξετάσει επιτροπή της για να σας καλέσει για ενημέρωση και εγγραφή.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΜΕΛΟΥΣ στην Ομάδα "ΘΑΛΛΩ"

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ................................................................................

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ...........................................................................................
ΤΗΛΕΦΩΝΑ............................................................................................
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ..........................................................................................
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ στο westathenspages@yahoo.gr


                                                       
Αγησίλαος Σιούνας
Γεώργιος Κολιοτάσης


5 σχόλια:

 1. Θα παρουσιάσουμε και τους άλλους εθελοντες συνεργάτες μας μόλις έχουμε τις φωτογραφίες τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Γιώργος Κολιοτάσης εργάζεται σήμερα πλέον στον αερολιμένα Αθηνών στο τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών... Τον ευχαριστούμε για την αμέριστη βοήθειά του στα πρώτα βήματα της εφημερίδας και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κα Διονυσία Θεοδωράκη αποχώρησε από την ομάδα ΘΑΛΛΩ λόγω μετακόμισης. Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της στο ξεκίνημα αυτής της εφημερίδα και της ευχόμαστε τα καλύτερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η κα Μαίρη Ορφανού απεχώρησε από την ομάδα λόγω υποχρεώσεων. την ευχαριστούμε για την βοήθεια και την συνεργασία και της ευχόμαστε τα καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή